Het voordeel van een pretecho

Een pretecho maken

Wanneer je 32 weken zwanger bent is dit de ideale tijd om een pretecho te laten maken! Zo kun je heerlijk even ongestoord genieten van het kindje wat in je buik nog volop aan het groeien is. Een zwangerschap is iets bijzonders en je wilt natuurlijk graag bijhouden wat er allemaal in je buik gebeurd. Je voelt natuurlijk al een hoop en kunt hier een hoop over lezen maar het wordt echt werkelijk wanneer je je kindje gewoon in je buik kunt bekijken!

Door een gediplomeerde echoscopist kun je de mooiste pretecho’s laten maken en door de moderne apparatuur kun je zelfs al een echo in 4D bekijken! Een medische echo is vaak al een hele beleving maar een pretecho is echt bedoeld om te kunnen genieten van het wonder wat in je buik plaatsvindt.Bij een pretecho krijg je toch ook wat meer tijd om eens goed te kunnen kijken. Een ander voordeel van een pretecho is dat je samen van de beelden kunt genieten, je kunt dus zelfs familieleden meenemen. Let wel op dat een pretecho niet wordt vergoed door de zorgverzekering waar dit bij de medische echo’s wel het geval is.

Wanneer een pretecho?

Een pretecho kun je al doen vanaf 7 weken zwangerschap. Je ziet dan nog niet erg veel maar kunt wel al het hartje zien kloppen. Na ongeveer twaalf weken kun je al beter zien hoe je kindje zich ontwikkeld. Voor een 4D echo kun je het beste pas kiezen wanneer je wat verder bent in de zwangerschap, ongeveer tussen de 26 en 32 weken. Het kindje is dan al goed ontwikkeld waardoor je echt al een beetje kunt gaan zien wat het uiterlijk is! Dit is vaak een erg indrukwekkend moment.

Goed beeld

Het is niet altijd mogelijk een optimaal beeld te verkrijgen van je kindje. Zo is dit van een aantal verschillende factoren afhankelijk. Het belangrijkste is dat het kindje in een goede houding ligt. Wanneer deze bijvoorbeeld op de buik ligt zal je alleen de achterkant zien. Daarnaast is een andere factor dat er nog voldoende ruimte is in de baarmoeder, dus dat er voldoende vruchtwater is tussen het kindje en de moeder. Wanneer dit niet het geval is zijn de beelden meteen een stuk minder duidelijk. Wanneer je baby niet goed ligt mag je meestal op een later moment nog eens terugkomen voor de pretecho!